duminică, 1 august 2010

15.06.2010
Ma uit la Sedinta reunite a Parlamentului. Rad de ma doare burta. Cu lacrimi. Pentru ca mingea se arunca dintr-un teren in altul. Uite Motiunea, votati Motiunea, nu e Motiunea, jos Motiunea. Un ping-pong electoral, bazat pe un document realizat prin banala tehnica “copy-paste”. Scuzati cacofonia, dar se poarta la cel mai inalt nivel. In Parlamentul Romaniei.
Uau. Asta mai lipsea acuma. Pe caldura asta naucitoare, creierele unora s-au infierbantat prea tare si nu mai au lacat la gura. Presedintele proaspat al unui partid aflat la guvernarea Romaniei timp de 10 ani, acuza la greu. Acuza un alt partid ca masurile care se iau acuma sunt neconstitutionale.
Serios?
Unde era Constitutia cand in anii ’90 trebuiau ajustate toate pensiile? Unde era Constitutia in anii ’90 cand existau pensii de 5 lei? Si nu din aia grei…Unde era Constitutia cu drepturile egale pentru toti cetatenii in cazul mamelor cu gemeni sau cu tripleti, care nu primeau indemnizatie decat pentru unul singur?
Unde e Constitutia cand actori, cantareti si oameni valorosi ai tarii se sting intr-o locuinta mizera, chinuiti de boli, pentru ca pensia nu le recunoaste meritul de a fi ridicat tara in ochii lumii???
Citeam deunazi un articol despre nu stiu ce gimnasta sau atleta care inca nu si-a primit premiul din partea statului roman. Premiul pe care tara i-l da pentru medalia obtinuta. Mai citeam zilele trecute un articol despre un azil-spital de batrani, patronat de o Fundatie a unei Biserici Germane, si unde batranii – mamele, bunicile, tatii si bunicii nostrii primeau ca mancare ceai cu paine mucegaita si uscata.
In concluzie, tara arde si baba se piaptana. Dar se piaptana pe banii a sute de mii de pensionari si bugetari. Cica e vorba sa se dea afara 100.000 de bugetari. Care cine i-a angajat? Oare cine a aprobat marirea numarului de functionari din cadrul institutiilor bugetare? In unele locuri, din 10 angajati, doar 1 sau 2 lucreaza efectiv. Restul aplica deviza bine-impamantenita: “Dinescule, fa-te ca lucrezi!”.
Stau si ma intreb uneori de ce la fiecare ministru sunt “alocati” 5-6-10 consilieri? De ce? Pentru ce? La salariul pe care il ia, ministrul ar trebui sa-si faca treaba cu varf si indesat, pentru a-si merita banii dati din visteria tarii. Platiti tot de noi, pentru ca nepoata/sora/prietena/matusa/verisoara/amanta – si, in toate cazurile se aplica si varianta masculina, trebuie sa apuce si ei la ciolan.
La un ciolan care, in curand, il vom umfla noi, poporul, din salariile si pensiile noastre.
Halal tara! Halal guvernantii care ne conduc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu